середу, 31 січня 2018 р.

Засідання педагогічної ради

   13 грудня в нашому навчальному закладі відбулося планове засідання педагогічної ради на тему: «Формування творчої активності особистості засобами гурткової роботи».
   Треба зазначити, що адміністрація закладу, в ході підготовчої роботи до засідання, вирішила провести його в інтерактивному форматі. Для цього членам педагогічного колективу заздалегідь був наданий перелік проблемних питань для самопідготовки. Наші педагоги повинні були самостійно опрацювати дискурс поняття творчості, розглянути структуру творчої компетентності, усвідомити основні характеристики творчої особистості, з’ясувати, що передбачає творча активність фахівця та ознайомитися з тими основними педагогічними технологіями, які сприяють розвитку творчої активності вихованців на гурткових заняттях.
   Відкрила засідання в. о. директора станції Вероніка Валентинівна Сурмач, яка наголосила на важливості розгляду запланованої теми, під кутом тих завдань, які здійснює КЗ СЮТ у поточному навчальному році.
  Доповідь з першого питання «Шляхи формування творчої особистості в позашкільному навчальному закладі» зробила заступник директора з навчально-виховної роботи Лідія В’ячеславівна Зарічанська, яка акцентувала увагу присутніх на чинниках, що сприяють розвитку креативних якостей педагогів та їх вихованців. Перед керівниками гуртків, розподілених на дві групи, було поставлено ряд проблемних запитань щодо яких виникла конструктивна дискусія, навколо того, який саме педагог може зростити творчо активного вихованця? 
   Співдоповідачем з першого питання був завідувач організаційно-масового відділу Володимир Віленович Цись, який торкнувся специфіки формування творчих здібностей та творчої активності саме гуртківців, та активізував аудиторію на пошук аргументів навколо проблеми, чи потрібні в сучасному суспільстві творчо активні особистості?
  Наступна співдоповідь стосувалася педагогічної творчості, як умови розвитку творчого вихованця. З нею виступив завідувач відділу військово-патріотичного виховання Павло Георгійович Чорний, який, у свою, чергу підживив дискусійне поле запитанням про розвивальні умови виховання творчої особистості.
   Неменша за актуальністю була доповідь з другого питання педради «Організація роботи з освіти педагогів», яку здійснила методист станції Світлана Анатоліївна Бондаренко. Виступ також мав зворотній зв'язок з аудиторією, перетворившись на конструктивний діалог.
   Третє запитання педагогічної ради – «Роль психолого-педагогічної служби в розвитку ініціатив педагогів» – розглянула в своєму виступі Марина Ігорівна Курбан – практичний психолог нашого закладу. Навколо означеної теми, також спостерігалась дискусійна активність колег. 
    Засідання педагогічної ради прийняло ряд нагальних рішень, врахувавши пропозиції як доповідачів, так і ті, що пролунали з місць.
  Увесь педагогічний колектив дійшов згоди, що взірцем творчої особистості, як педагога-новатора, для усіх нас є Олександр Костянтинович Крючков – дуже заслужений і самовідданий фахівець, який багато років працював на станції й, навіть, фактично створив свою школу послідовників. На нього наше і професійне, і людське рівняння.
   Тож грудневе засідання педагогічної ради пройшло не ординарно, дуже інтерактивно, демократично та корисно. Наші педагоги вкотре мали змогу долучитися до наукової теорії й до практичного досвіду з такої важливої справи як реалізація творчого потенціалу: і власного, і учнівського.

Немає коментарів:

Дописати коментар