середу, 31 січня 2018 р.

Засідання методичної ради

   12 грудня відбулося засідання методичної ради КЗ СЮТ.   Щонайперше, в. о. директора КЗ СЮТ Вероніка Валентинівна Сурмач підняла питання виконання рішень та пропозицій попередньої методичної ради, зазначивши їх вчасне та цілковите вирішення, та акцентувавши увагу на тому, що колектив продовжує працювати над реалізацією ІІ етапу вивчення єдиної науково-методичної проблеми закладу – «Розвиток професійної компетентності педагога як умова формування компетентного вихованця сучасного позашкільного закладу».
   Надалі заступник директора з навчально-виховної роботи Лідія В’ячеславівна Зарічанська повідомила з питання індивідуального тематичного контролю, який здійснюється у нашому закладі шляхом відвідування занять, з метою визначення компетентності наших педагогів щодо формування ними творчої активності вихованців на гурткових заняттях. Ця форма поточної перевірки є актуальною в контексті нашої загальної науково-методичної проблеми, оскільки основним завданням позашкільного навчального закладу є формування чотирьох основних компетентностей, серед яких головна – саме творча компетентність.
   Наступним розглядалося питання стосовно оформлення методичного куточка з реалізації науково-методичної проблеми закладу. Методист станції Ірина Олександрівна Костинська наочно продемонструвала відповідний стенд, оформлення та зміст якого були схвалені та затверджені.
    Далі йшлося про формування готовності наших педагогічних працівників до роботи з обдарованими дітьми. Психолог закладу Марина Ігорівна Курбан розглянула психологічні аспекти цього напряму роботи, а методист станції Світлана Анатоліївна Бондаренко проаналізувала методичні чинники, зазначивши, що ця діяльність напряму пов’язана з формуванням творчої активності вихованців.
  Насамкінець було зроблено висновок про готовність до педради, визначено проблемне коло питань обов’язкових до розгляду на ній та вирішено провести її засідання в інтерактивному форматі.

Немає коментарів:

Дописати коментар